Prevenciou postihnutia sú vitamíny, nie potrat!

transparentpixel

Venujte CBR 2% Vašich daní

transparentpixel

Za slobodu voľby v očkovaní

transparentpixel

Čakáš nečakane dieťa?

 

transparentpixel

Ako si nekomplikovať život alergickými deťmi

Čo Vám alergelóg a pediater nepovedia. | 5.8.2016

Načo mať vôbec deti, keď pri dnešnej pravdepodobnosti výskytu detských alergií si len skomplikujete život?! Chodenie po lekároch, zmena stravy, stresové situácie, obmedzenie aktívit s deťmi, niekedy aj horšie veci. Azda každé druhé dieťa trpí nejakou alergiou, astmou, netoleranciou a lekári nám zas rozprávajú rozprávky o dedičnosti...
 

zdrave detiNejdem písať o svojich skúsenostiach, lebo našťastie žiadne nemám, okrem jedného incidentu, keď syn dostal alergickú reakciu na konzervačnú látku benzoán sodný po konzumácii kofoly prvý a posledný raz (aj iné sladké žbrndy, t.z. aj sladené minerálky to obsahujú). Až doteraz som sa veľmi nezamýšľala nad varovaniami mojej pediatričky, aby som sa vyhla takému a onakému ovociu pri kŕmení bábätka, lebo vyvolávajú alergické reakcie. A ja práve vždy som začínala či kivi, avokádom alebo pomarančom a bez problémov.

 

Poznám však veľa rodín, ktoré sú vážne postihnuté alergickými ochoreniami. Sama som mala túžbu nájsť si manžela, ktorý by netrpel alergiami, aby sa to neprenieslo na moje deti. Našťastie som stretla takého, ktorý mi pomohol ukázať príčiny alergií, ktoré nespočívajú v génoch, ako som sa domnievala. Príde mi teraz až smiešne, že to ešte dnes lekári vysvetľujú ako genetickú predispozíciu.

 

Existuje dostatok dôkazov o tom, čo je príčinou alergických ochorení, hoci konvenčná medicína ich odmieta prijať a pokračuje vo svojich škodlivých zásahoch, ktoré tieto alergie vyvolávajú. Žiaľ, od útleho veku sa ničí imunita detí povinnou vakcináciou, ktorá priamo vedie k alergiám a ďalším ochoreniam. Ak hovoríte nemecky, pozrite si niektoré z videí autora knihy Malé špinavé tajomstvu: hliník, ktorý vysvetľuje, ako práve používanie hliníka vo vakcínach spôsobuje alergie.

 

Bert Ehgartner, autor viacerých kníh a filmov vysielaných v nemeckých televíziách, upozorňuje na problém injekčne podaného hliníka do ľudského organizmu. Dnes existuje už vedomosť, že aj orálne podanie, či kožná absorbcia hliníka sú zdraviu škodlivé. Napriek tomu, mnohí ani netušia, dokonca ani samotní pediatri, aké vážne následky spôsobuje hliník priamo do krvného obehu.

 

Ehgartner vysvetľuje, že naše telo nevie identifikovať hliníkovú zlúčeninu, tzv. adjuvant vo vakcínach, ktorý je podľa výrobcov kľúčový k naštartovaniu imunitnej reakcie. Práve tá môže viesť až k autoimúnnym reakciám, ktoré sa prejavujú autoimúnnymi ochoreniami, keď naša imunita bojuje sama proti vlastnému telu. Reakcia na hliník spočíva v hľadaní tej látky, ktorá je spúšťačom. Keďže naša imunita nevyhodnotí hliník ako spúšťač, hľadá niečo iné. Napr. vajíčko, ktoré je súčasťou očkovacej kultúry, arašidový olej, ktorý je súčasťou niektorých vakcín, kúsok prachu, peľu, či čohokoľvek, čo bolo vo vzduchu v čase podania vakcíny.

 

Vakcíny obsahujú ešte ďalšie problematické zložky (diplomaticky povedané) ako rakovinotvorný formaldehyd, derivát ortute, či vykultivované bunky z potrateného embrya, glutaman sodný (MSG) schovaný pod všelijakými inými názvami, atď. Sami si zvážte pravdepodobnosť, kedy dieťa dostane niektorú z chôrob, ktoré sa ani nevyskytujú v okolí (je jedno, či si myslíte, že je to vďaka vakcínam alebo smetiarom a vodárom) a možnosti, že nejakým spôsobom jeho imunita bude poškodená. Aké sú šance prvého a druhého?

 

Ak sa teda chcete vyhnúť alergiám a zároveň neriskovať poškodenie imunity vlastného dieťaťa, berte strašenie pediatrov (ak by neočkovali, prišli by o licenciu) z neočkovania radšej kriticky. Imunita sa poškodí isto, neisté je len, ako sa to prejaví. Možno si to všimnete až v porovnaní s neočkovanými deťmi, že na rozdiel od tých Vaše deti doprevádzajú pri každom prechladnutí horúčky, ťažkým priebehom, či väčšou frekvenciou bežných chôrob a pod. Môžu sa prejaviť rôzne tiky už len pri prerezávaní zubov, keď je záťaz na imunitu väčšia. No výskyt detskej cukrovky, leukémie, či iných podľa lekárov nových zriedkavých ochorení, výnimočne až smrť, môžu byť jedným zo symptómov.

 

Príčinou inej kategórie alergénov ako je pšenica a mlieko je mutácia. Najrozšírenejšia je tzv. lepková alebo gluténová alergia, ktorá je spôsobená mutáciou proteínov šľachtenej pšenice za posledné desaťročia. Nepomáha ani glyfosfát, ktorým tesne pred zberom obilnín striekajú, čo ničí metabolizmus rastliny a baktérií. Držiteľ patentu megakoncern Monsanto uisťuje, že to nemá nijaký vplyv na človeka. Lenže náš organizmus obsahuje ohromné množstvo baktérií, ktoré glyfosfát poškodzuje. A mikroorganizmy v našom tráviacom trakte tvoria takmer 90% imunity. Práve produkt Monsanta “Roundup” je príčinou celiakie, gluténovej intolerancie.

 

Čo sa týka mlieka, tzv. intolerancia je spôsobená neschopnosťou organizmu produkovať enzým laktázu na štiepenie laktózy. Tento enzým však mlieko obsahuje, ale pasterizáciou je ničený, čo sa nám prezentuje ako bezpečnejšia potravina. Naše telo nejaký čas produkuje chýbajúci enzým, ale po čase vypne. Skutočnou potravinou je len surové neprevarené mlieko, na ktorom vyrástla moja generácia a generácie pred ňou po tisíce rokov. Okrem enzýmov dodáva správne baktérie pre posilnenie imunity.

 

Odporúčam ignorovať varovania na mliekomatoch o preváraní mlieka. Surové, dobre vychladené je najosviežujúcejšie pre človeka každého veku. A hoci naša chladnička je nastavená na 1stupeň, ešte naše deti nikdy z tak studeného mlieka neprechladli. Samozrejme je vždy možnosť získať mlieko priamo od zvieratka. Ak je navyše iba na tráve, tak by som neváhala také dať aj bábätku, ak by som nemala vlastné mlieko. Sama som vyrástla na prevarenom kravskom mlieku od 3. mesiaca, hoci na začiatku je vhodnejšie pre novorodenca kozie mlieko. Farmár by mal vedieť rozoznať, kedy je koza infikovaná kliešťom, čo je obava šírená médiami, ktorá sa naposledy ukázala neopodstatnená.

 

Kozie mlieko je často dobre tolerované tými, ktorý majú alergiu na mlieko. Dôvod môže byť znova v mutácii, tentokrát holsteinskeho plemena kravy, ktoré produkuje A1 Beta kaseín namiesto A2, ktoré produkujú ostatné kravy. Dnes kvôli kríženiu aj iné produkujú nestráviteľný A1 Beta kaseín. V Austrálii je možné mlieko otestovať na jeho prítomnosť a tak sa vyhnúť “alergii”. U nás azda len kúpiť plemeno, ktoré nebolo šľachtené na mlieko a ideálne ho nekŕmiť šrot, pre prípad alergie na potravu dojnice.

 

Čo viac dodať? U mňa sa asi vyvíja alergia na hlúpe medicínske výhovorky.

 


Kategória: Materstvo